Tiedotteet
Häiriökeskeytykset

30.05.2016
Kuoreveden Sähkö ja Köyliön-Säkylän Sähkö tekivät tarjouksen Outokummun Energian sähköliiketoiminnoista

Päivitys 22.6.2016
Outokummun kaupunginvaltuusto päätti äänin 15-12, että kaupunki ei myy energiayhtiötä.


---------------------------------------

Kuoreveden Sähkö Oy ja Köyliön-Säkylän Sähkö Oy ovat tehneet ostotarjouksen Outokummun Energia Oy:n sähköliiketoiminnasta.

Kuoreveden Sähkö Oy ja Köyliön-Säkylän Sähkö Oy pyrkivät hankkimaan omistukseensa Outokummun Energia Oy:n sähköliiketoiminnan, jonka sähkön siirtovolyymi on noin 160 GWh ja liikevaihto noin 5,5 milj. euroa vuodessa. Toteutuminen edellyttää Outokummun kaupunginvaltuuston ja -hallituksen hyväksynnät. Outokummun kaupunginvaltuuston on tarkoitus käsitellä yhtiön myymistä kokouksessaan 20.6.2016.

Järjestely toteutetaan osana yrityskauppaa, jolla Outokummun kaupunki myy pääosan Outokummun Energia Oy:n toiminnoista. Järjestelyn ensimmäisessä vaiheessa Outokummun Energia Oy jakautuu kolmeksi erilliseksi yhtiöksi. Outokummun Lämpö Oy:öön siirtyy kaukolämpöliiketoiminta, Outokummun Energia Oy:öön siirtyvät sähköverkot ja sähkönmyyntitoiminta ja Outokumpu Invest Oy:öön jää sähkönhankintaan liittyvät omistukset.

Toisessa vaiheessa Kuoreveden Sähkö Oy:n ja Köyliö-Säkylän Sähkö Oy:n tasaomisteinen yhteisyritys ostaa Outokummun Energia Oy:n ja Vapo Oy ostaa Outokummun Lämpö Oy:n. Outokumpu Invest Oy:n osakkeet jäävät Outokummun Kaupungin omistukseen. Kokonaiskauppasumma myytävistä yhtiöistä on noin 26 miljoonaa euroa.

Kuoreveden Sähkö Oy:n toimitusjohtaja Tero Karhumäen mukaan hankittava sähköliiketoiminta soveltuu erinomaisesti Kuoreveden Sähkö Oy:n toimintoihin. ”Kauppa hyödyttää etenkin järjestelmä¬puolen synergiaetujen kautta kaikkia. Tärkeintä on kuitenkin, että Outokummun Energia säilyy ja jatkaa toimintaansa itsenäisenä yhtiönä. Sähkön siirtohinta on Energiaviraston valvontamallin mukaisesti Outokummussa alhaisempi kuin sen lähialueen laajoilla maakunnallisilla yhtiöillä. Näin ollen asiakkaat saavat jatkossakin nauttia paikallisesta palvelusta ja edullisista siirtohinnoista”, Karhumäki sanoo.

Köyliön-Säkylän Sähkö Oy:n toimitusjohtaja Olli-Pekka Marttilan mukaan kauppa tarjoaa yhtiölle mahdollisuuden kasvulle omalla ydinliiketoiminta-alueella. ”Olemme hakeneet jo jonkin aikaa kasvua, ja nyt vireillä oleva kauppa tarjoaa meille siihen hyvän mahdollisuuden. Mikä hienointa, voimme operoida Outokummun alueella samoilla hyväksi havaituilla periaatteilla kuin toimimme nyt Säkylän alueella. Tulemme olemaan paikallinen ja kasvollinen yhtiö, joka työllistää ihmisiä paikallisesti ja maksaa veronsa Outokumpuun. Tämän lisäksi toimintatapaamme kuuluu hankkia paikallisia palveluita, kuten esimerkiksi kaivinkone- ja maanrakennuspalvelut sekä yleisesti kaikkia niitä tarvitsemiamme palveluita joita paikkakunta tarjoaa. Yhtiömme pitkäaikainen slogan Satakunnassa on ollut "Paikkakunnan oma energiayhtiö". Haluamme sen olevan slogan myös Outokummussa” Marttila toteaa.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Tero Karhumäki,
Kuoreveden Sähkö Oy, p. 040 530 8899

Toimitusjohtaja Olli-Pekka Marttila,
Köyliön-Säkylän Sähkö Oy, p. 044 738 6277

Kuoreveden Sähkö Oy • Korpitie 5 • 35600 HALLI • puh (03) 5320121